Меню Затваряне

За нас

Автор на логото: Дарена Георгиева

Християнство.бг е независим портал с рубрики за богословието, проповедта и мисията на Църквата, представя публицистични теми от християнската съвременност и култура и  църковната памет на поколенията, новини от страната и света, свързани с поместните православни църкви и християнския свят. Включва автори и преводни материали на съвременни православни богослови, теми по християнска етика и еклисиология на Църквата, катехизис, агиография, преводи за живота на светци на Църквата преди схизмата, малко познати у нас. Освен новинарска рубрика, сайтът поддържа и категории за дяконията и мисията на Църквата.

Ренета Трифонова завършва Православен богословски факултет при ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Интересите й са в областта на етиката, църковната публицистика, педогагиката, иконографията. Превежда текстове от английски и руски език, поддържа категориите богословие, етика, еклисиология, проповед, публицистика, новини и блоговете за отец Хараломпос Паподопулос и архим. Павел Пападопулос. Администратор и главен редактор на Християнство.бг.
Николай Джорев поддържа рубриката Изповедници на вярата през атеистичния режим, администратор на сайта, форума, и страницата в социалната мрежа.
Елисавета Георгиева е архитекст с интереси в областта на църковната публицистика. Поддържа новини от руската блогосфера, автор в рубриката Шарени мисли, администратор на сайта, форума и страницата в социалната мрежа. Редактор в Християнство.бг.
Ани Цветанова Вълева завършва бакалавърска програма по Теология в Православния богословски факултет на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Студент е в магистърска програма “Богословие на личността и обществото”. Енориаш при храм “Св. Цар Борис Михаил Покръстител” в Сливен с предстоятел отец Йоан Петров. Доброволец във фондация “Дякония и мисия” с директор д-р Стефка Кънчева. Интересите й са в областта на библеистиката, догматиката, етиката и социалната дейност на Църквата. Поддържа категориите Шарени мисли, Дякония и мисия и Ангелофания. Администратор на сайта, форума и страницата в социалната мрежа. Редаткор в Християнство.бг.
Атанас Димитров – АтаДим поддържа страницата на Вяра и Дело, която представа издавания от него Бюлетин на II Каварненска енория на храм „Св. вмчк. Георги“. Бюлетинът излиза в хартиен вариант и представя авторски текстове. Освен автор в Християнство.бг и администратор на страницата на сайта, Атадим поддържа и рубриката за поезия АтаДим-ки.
Вера Давидова участва с преводи от англ. език на публицистични и богословски текстове, свои видео беседи в раздел Църковна музика и преводи в рубриката Християнство на Запад с непознатата в България тема Келтски светци. Автор в Християнство.бг.
Радина Райкова е родена в град Сливен. Завършва английска филология в държавния университет на Кипър. Водила е радио предаване към университета, свързано с православната вяра и гръцките традиции. Владее отлично гръцки и английски език, средно ниво на испански и малко руски. Има интереси в областта на чуждите езици, музиката, беседите на гръцки духовници и монаси, които превежда за Християнство.бг в рубриката Беседи.
Д-р Марио Пейчев е православен християнин, лекар, практикувал 7 години професията си в България, а вече 30 години живее и работи като лекар в САЩ. Педиатър/хематолог/онколог, практикуващ обща детска хематология и онкология в Медицински център на Университета в Ричмънд, Бруклин Ню Йорк и две свързани болници. Поддържа рубриката Вяра и медицина. Д-р Марио Пейчев е част от Украинската православна църква на САЩ под омофора на митрополит Антоний, която се намира в диозеца на Константинополската патриаршия.
Мариан Томов е реставратор и графичен дизайнер. Завършил е графичен дизайн в художествената гимназия в Ниш, печатна графика в Художествената академия в Белград и реставрация в Националната художествена академия, София. Работил е като реставратор в Истанбул към Вселенската патриаршия, Света Гора Атон и Солун; като арт-директор в няколко рекламни агенции и координатор програми „Култура и изкуство“ в Американска фондация за България. Владее английски, гръцки и сръбски език. Администратор на Християнство бг и страницата в социалната мрежа. Поддържа рубриката Фотография със свои авторски фотографии от Света гора-Атон. Следи събитията и новините в Сърбия и РС Македония.
error: Content is protected !!