Меню Затваряне

За първа година „Ангелофания от хартия“ осъществи каузата „Ангелска елха“ в Сливен

Ани Вълева

В края на отминаващата 2023 година „Ангелофания от хартия“ осъществи каузата „Ангелска елха“. За първи път в град Сливен се провежда такава кампания, подпомагаща децата на лишени от свобода жени, излежаващи присъдата си в Сливенския затвор. Много доброволци, отец Йоан Петров, енориаши на храм „Св. Петка–Параскева Търновска“ участваха дейно, за да достигнат подаръците до децата на тези семейства.

В кампанията се включи и фондация „Дякония и мисия“. Организацията кипеше активно близо седмица и за ден подаръците бяха опаковани и изпратени до малките малчугани.

Въпреки трудностите, ангелите не се спряха пред тях и впрегнаха всички сили, за да зарадват децата с подаръци от името на родителите им.

Около 100 картички изработи „Ангелофания от хартия“ за лишените от свобода и ги предаде на храм “Рождество Христово” кв. Младост 3, град София.

В навечерието на идващия празник, с благословението на отец Йоан Петров децата от енорията изработиха и картички за Рождество Христово, подготвени в творческите работилници на „Ангелофания от хартия“, които бяха подарени на детските болнични отделения в град Сливен. В кампанията се включиха и други деца на различна възраст, съпричастни към болните дечица, които на празника няма да бъдат в домовете си. Ръчно изработените подаръци от децата за тези отделения бяха с пожелание за здраве и спокойни дни.

В нашите творилници се включиха и приятелки, доброволки и милосърдни жени, които винаги се отзовават на помощ.

Децата от неделното училище в гр. Созопол тази година впрегнаха сили в опаковане на подаръци и се включиха в инициативата „Ангелска елха“, чиято за цел да зарадва деца на родители, лишени от свобода. С тяхна помощ ще бъдат зарадвани 60 деца от Бургаска област за Рождественските празници.

В очакване сме на светлината от Витлеемската звезда, която ще ни покаже Слънцето на правдата, Най-красивият Човешки Син, Младенец и Рожденик, Който ни откри надеждата и спасението.

Нека и ти винаги имаш надежда в сърцето си!

Нека вярата не те напуска!

Така никога няма да бъдеш изгубен и сам.

#Ангелофания от хартия твори и учи с мисия!

Posted in Ангелофания

Вижте още: