Меню Затваряне

Здравословното състояние на архим. Ефрем ежедневно се подобрява

Здравословното състояние на игумена на Ватопедския манастир архим. Ефрем се подобрява ежедневно, казаха лекуващите лекари днес. Той продължава да бъде лекуван в обществената болница “Евангелисмос” в централната част на Атина.

Архим. Ефрем беше приет на 28 май с инфекция от COVID-19 и лекарите споделят, че е бил един от най-трудните и тежки случаи, които екипът на интензивното отделение е наблюдавал и лекувал. През повечето време игуменът беше интубиран, от известно време започна да се подобрява, а състоянието му днес е описано не само като стабилно, но и като значително подобрено.

Молитвите на верните от цял ​​свят за бързото му възстановяване продължават, заедно с трогателни послания на състрадание и благопожелания от известни личности от целия свят.

Йерарсите на Гръцката църква и на полуавтономната Критската църква са в постоянен контакт с братството на манастира Ватопед. С най-добри пожелания и подкрепа са предадени послания от Вселенския патриарх Вартоломей, Александрийският патриарх Теодор, Албанският архиепископ Анастасий, архиепископът на Австралия Макарий, архиепископът на Америка Елпидофор, архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним, атонски старци, а също и от архим. Елисей, игуменът на манастира Симонопетра.

Източник: Orthodoxia News Agency

Posted in Новини, Новини от света, Светогорие

Вижте още: