Меню Затваряне

Зов за помощ за малката Натали

Семейството на малката Натали се обърна към нас с молба да разпространим тази информация до хора, които биха могли да помогнат на детето. То е с много рядко генетично заболяване и се нуждае от спешна операция в чужбина, за да може да живее.

Натали е на 13 години (тук сме приложили и снимки на детето на различна възраст) и страда от Болест на Хиршпрунг – увреждане на дебелото черво и храносмилателната система. Състоянието й е утежнено от последвала инфекция и сега тя страда от непрестанни болки поради нефункциониращото дебело черво.

Освен това, детето е с детска церебрална парализа и тежък аутизъм. Редкият генетичен синдром, от който страда Натали и който е отговорен за множеството ѝ болести, се нарича Фелън Мак Дермит (Phelan-McDermid).

След неуспешна коремна операция в България, детето рязко се влошава и лекарите насочват семейството към операция в чужбина.

В момента Натали може да приема само ентерална храна (течен Фрезубин), който е много скъп. Майката на детето поема разходите за храната, но не е в състояние да финансира операцията.

Майката Калояна Канариева ни пише:

„Дъщеричката ми живее в непрестанни болки поради последвалата инфекция на дебелото черво. Спря да спи и да се храни, живее на болкоуспокояващи, животоподдържащи антибиотици и постоянно плаче. В специализираната хирургична детска болница в Италия приеха присърце случая. Според офертата от здравното заведение необходимата сума е 11 040 евро, отделно трябва да заплатя специализирания медицински транспорт – 3000 евро от България. Получих уверение от специалистите в Children’s Hospital „Cesare Arrigo“, че при готовност от наша страна, те ще приемат Натали веднага, тъй като пропуснахме първата насрочена дата (не успяхме да съберем парите). Прилагам една малка част от документите. При необходимост ще ви предоставя всички епикризи и изследвания. Аз съм напълно самотен родител и затова се обръщам към Вас с молба за помощ, в опит да спася живота на детето си. С уважение, благопожелания и благодарност!“

Калояна Канариева (майка на Натали)

Шансът на Натали да живее зависи от нашето милосърдие!

С г-жа Канариева можете да се свържете на тел. 0884033588

Бургас, ж.к. „Братя Миладинови“, бл. 17

Можете да пишете и на фейсбук профила на Калояна Канариева (тук).

————

Дарителска сметка:

Пощенска банка
BIC:BPBIBGSF
IBAN: BG28 BPBI 8170 4062 2905 01

Титуляр: Калояна Канариева
Основание: За лечение на Натали

————–

Приложения:

Калояна Канариева: „Любимият на всички Рафи е един от първите приятели, които безрезервно и от сърце подкрепиха каузата на нашата малка Натали! Той е не само момче с огромен музикален талант, но и Човек с голямо и благородно сърце!

Звездичката Натали със звездите: Рафи, Михаела Филева и Павел Николов (Pavell)“. Снимката е от 2015 г.

Posted in Децата в Църквата

Вижте още: