Меню Затваряне

Излезе от печат вторият брой на „Вяра и Дело“ за 2024 година

Излезе от печат вторият брой на енорийския бюлетин на II Каварненска енория при храм „Св. вмчк Георги“.

„Вяра и Дело“ е вече в енорийските храмове в своя книжен вариант, а през следващите дни Християнство.бг ще представи авторските статии в бюлетина.

Този брой е посветен на темата за отношението между екологията и християнството и връзката на човека с творението и природата. С началото на пролетта на 2024 г. „Християнство.бг“ ще наблегне на богословски материали на екологична тема и екипът на „Вяра и Дело“ първи се присъедини към нея.

На страниците си енорийският бюлетин представя следните авторски статии:

Творението в Божието домостроителство за спасението на човека, презвитера Ренета Трифонова – 1-2 стр.

Българската православна църква и климатичните промени – екологично образование, официални позиции и добри църковно-социални практики, доц. д-р Костадин Нушев – 3-4 стр.

Екологията и сърцето на човека, Лилия Даскалова – 4 стр.

Всички броеве на бюлетина можете да изтеглите от страницата Вяра и Дело, или да ги четете онлайн в рубриката Вяра и Дело на Християнство бг, поддържана от Атанас Димитров–АтаДим.

Екипът на „Вяра и Дело“ търси съмишленици и подкрепа! Всеки желаещ може да помогне по най-удачния за него или нея начин: писане на статии, репортажи, пътеписи, преводи, разпространение на бюлетина и др. За нас ще е радост присъединяването на всеки от вас! Ще се радваме и да споделяме своите умения и заедно да придобиваме нови. Всяка помощ е добре дошла, а всеки помощник – част от богатата съкровищница на сърцата.

Ако искате да участвате в създаването на енорийския бюлетин, който се разпространява в цялата страна, вижте повече подробности на тази публикация:

Стани част от екипа на „Вяра и Дело“ • Християнство.бг

Издател, дарител и разпространител на „Вяра и Дело“ е Атанас Димитров-АтаДим. За повече информация на dompo@abv.bg.

Posted in Вяра и Дело, Епархийски новини, Новини, Християнство и екология

Вижте още: