Меню Затваряне

Излезе от печат юлският брой на „Вяра и Дело“ за 2022 г.

Излезе от печат юлският брой на енорийския бюлетин „Вяра и Дело“ към храм „Св. вмчк Георги“ – Каварна.

Броят е посветен на българския народен будител, духовник и светец преп. Паисий Хилендарски, чиято 300-годишнина от рождението му, включена в списъка на ЮНЕСКО за бележити годишнини, честваме през 2022 г.

19 юни е денят, който Българската православна църква е отредила за почит на преп. Паисий Хилендарски, а през тази година в родния му град Банско бяха отбелязани с тържества и още две годишнини: 260 години от написването на „История славянобългарска“ и 60 години от канонизацията на св. Паисий от Българската православна църква. 

Авторите на броя ви предлагат:

Преп. Паисий Хилендарски – родоначалникът, гл. ас. д-р Венцислав Каравълчев – 1 стр.

Преподобни Паисий Хилендарски – история и всенародна памет, д-р Ивана Радонова – 1-3 стр.

Гаврил Кръстевич и „Българското ръкописно повествование, събрано и наредено от Паисий йеромонах“, проф. дин Вера Бонева, днк – 4 стр.

В следващите дни ще ви представим статиите от броя и техните автори.

Целият брой можете да изтеглите от бутона под визуализацията.

Останалите броеве можете да проследите в рубриката „Вяра и Дело“ или да ги изтеглите от страницата на бюлетина.

Екипът на „Вяра и Дело“ търси съмишленици и подкрепа! Всеки желаещ може да ни помогне по най-удачния за него или нея начин: писане на статии, репортажи, пътеписи, преводи, разпространение на бюлетина и др. За нас ще е радост присъединяването на всеки от вас! Ще се радваме и да споделяме своите умения и заедно да придобиваме нови. Всяка помощ е добре дошла, а всеки помощник – част от богатата съкровищница на сърцата. За повече информация – dompo@abv.bg, 088 9289387. Може да четете напълно безплатно броевете на „Вяра и Дело“ в интернет (тук).

Posted in Вяра и Дело, Епархийски новини, Новини

Вижте още: