Меню Затваряне

Инстаграм блокира профила на митрополит Иларион (Алфеев)

Ръководителят на отдела за външноцърковни отношения на Московската патриаршия митрополит Иларион (Алфеев) обяви на 7 юли, че профилът му в Instagram е блокиран. Блокирането е свързано с позицията му относно задължителната ваксинация срещу COVID-19.

Според митрополит Иларион той е получил съобщение от администрацията на социалната мрежа, в което се посочва, че постовете му се характеризират с “неподходящо поведение след многобройни предупреждения” и “нарушават закони или нечии права”.

Според митрополита, той е бил блокиран заради оплаквания от потребители, които се противопоставят на ваксинациите срещу коронавирус, докато самият той подкрепя ваксинацията. В интервю за “РИА Новости” той изрази съжаление, че социалната мрежа със своите действия всъщност подкрепя онези, които се противопоставят на методите за борба с пандемията и потиска „всяко алтернативно мнение“.

По-рано в социалната мрежа митрополит Иларион заяви, че подкрепя задължителната ваксинация на 60% от служителите в редица области и се застъпва за затварянето на полети към рискови държави. Според друго негово изказване, неваксинираните „цял живот трябва да се молят за съвършения грях“, ако заразят някого.

Източник: Credo Press

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: