Меню Затваряне

“И тихо се разтвори любовта”

Вера Давидова

Вчера беше премиерата на филма “И тихо се разтвори любовта” от създателката на “Пясък в чекмедже,” “Чудо голямо” и “17 мига до края на света” Надя Христова. Тя разказва, че този филм сякаш се е “направил сам”. С участието на проф. Калин Янакиев и на много други реални герои, които разказват своята версия за брака и разпадането на семейните им връзки.

Българка в Дубай очаква дългоотлаганата си сватба с мюсюлманин, някогашна обитателка на Студентски град споделя подробности за проваления й брак с нейния млад и красив съпруг, в ломско село 65-годишна двойка вдига луда сватба, а софийска бирария приютява учител по история, който, макар и на маса, разсъждава трезво за любовта и раздялата. „Бракът свършва, когато двама души се излъжат повече от веднъж“, категоричен е той.

Отвън бракът не може да се опише и е непознаваем, твърди проф. Калин Янакиев, който е и главният образ на поредицата. „Бракът е тайнство, той не е чисто и съюз между двама – това е безкрайно елементарно. Съюзи се сключват и поради тази причина много лесно се и разрушават.“

Oще филми от поредицата:

“Чудо голямо” (2012)

“17 мига до края на света” (2013)

“Пясък в чекмедже” (2019, 48 мин.)

https://www.youtube.com/watch?v=0lTeVV02dr4&t=722s&fbclid=IwAR2mlHQZloHlAYnVgn7W0KBeVOnS8a2nu0u5HEGzg82u1td14pE0i-XerwY
Posted in Култура, Театър, кино, телевизия

Вижте още: