Меню Затваряне

Конкурсът „Вяра и упование“ продължава до края на април 2024 г.

Конкурсът „Вяра и упование“ на русенското основно училище „Тома Кърджиев“ продължава до края на април 2024 г. Организаторите получават творби на деца от цяла България и чужбина на тема „Нарисувайте чудо!“.

Форматът е рисунка в размер 25/50 см без паспарту.

Дава се възможност и на децата, които искат да участват на свободна тема – изпратените рисунки ще се журират отделно във възрастови групи в същия формат – 25/50 см. без паспарту.

Третата тема, по която организаторите дават възможност за участие е „Чудотворни икони“.

Всяко дете може да участва и в трите раздела с по 1 творба.

Конкурсът е предназначен за деца от 7 до 18 год. възраст, както живеещи в България, така и за всички българчета, намиращи се в чужбина, разделени в три възрастови групи:

I-ва група: от 7 до 10 години;

II-ра група: от 11 до 14 години;

III-та група: от 15 до 18 години.

Крайният срок на конкурса е една седмица преди Пасха – на 30 април.

На гърба на рисунките трябва да бъдат написани четливо трите имена на участника, години, населено място, школа или училище, адрес, телефон и имена на преподавателя (телефон и ел. поща).

След журиране, победителите в конкурса ще бъдат уведомени по телефона или по ел. поща и спечелилите рисунки ще бъдат публикувани на страницата на конкурса във фейсбук „Национален конкурс за детска рисунка „Вяра и упование“, както и на сайта на ОУ „Тома Кърджиев“ – Русе.

Награждаването и откриването на изложбата в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – гр. Русе ще се състои през месец май 2024 г., като организаторите допълнително ще уточнят и публикуват датата на страницата на конкурса.

Наградите ще се раздават при откриването на изложбата, а за тези, които не могат да присъстват, ще бъдат изпращани по куриер за сметка на получателя.

Творбите не се връщат и организаторите запазват правото да правят изложби с благотворителни цели.

Конкурсът се провежда с благословението на Св. Синод на БПЦ, с подкрепата и съдействието на Русенска митрополия и Русенския митрополит Наум, Регионално управление на образованието и Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – гр. Русе.

Адрес за получаване на творбите: гр. Русе 7005, ул. „Байкал“ №2, ОУ „Тома Кърджиев“ (за конкурса „Вяра и упование“) или по куриер чрез Спиди – офис „Буров“ за сметка на подателя.

За контакти: Юлия Пенчева Пенкова (ст. учител по Изобразително изкуство в ОУ „Тома Кърджиев“ и организатор на конкурса), тел. 0886 319 787; e-mail: juli.palitra@gmail.com

Публикуваме някои от последните творби на участниците в конкурса, а останалите можете да разгледате в албума на страницата във фейсбук Шести национален конкурс за детска рисунка „Вяра и упование.

Posted in Децата в Църквата, Мисия

Вижте още: