Меню Затваряне

Конференция „Религиозното образование в българското училище“

На 12 и 13 май 2023 г. Богословският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организира конференция на тема: „Религиозното образование в българското училище“. Тя ще се проведе в Нова конферентна зала на СУ „Св. Климент Охридски“ от 12 Май 2023 09:30 до 13 Май 2023 16:30 часа.

Конференцията е част от събитията, посветени на 100-годишнината на Богословския факултет на Софийския университет.

Целта на проявата е да представи мястото на Богословския факултет в провеждането на религиозно образование в българското училище, параметрите на сътрудничеството с Българската православна църква и с различни образователни институции, ще бъдат обсъдени актуални въпроси, свързани с преподаването на предмета „Религия“. Ще бъдат представени и добри практики в сферата на религиозното образование, разработени у нас.

В конференцията ще вземат участие представители на Св. Синод на БПЦ, преподаватели от Богословския факултет и други факултети на Софийския университет, от Православния богословски факултет на ВТУ, директори на училища, учители по Религия и други учебни предмети, които ще споделят своя опит в областта на религиозното образование и неговото интегриране в българското училище.

Конференцията може да бъде проследена и онлайн на адрес: https://zoom.us/j/5519552075?pwd=aEd6MFJLME51dWpyUTN0Zlg3MEprQT09

Posted in Новини, Новини от страната

Вижте още: