Меню Затваряне

Концерт на Виктор Макаров и приятели с украинска и българска музика

Виктор Макаров, богослов, преводач и поет с китара, кани всички свои приятели и почитатели в четвъртък, 14 април от 18:00 ч. на концерт с украинска и българска музика. От профила си във фейсбук той се обръща със съобщение на български и руски език към всички българи, украинци и руснаци в България:

“Приятели, това е най-малкото, което като поет с китара мога да направя като жест на солидарност с настоящите мъки на украинския народ. Знам, че с някои приятели не сме на едно мнение по въпроса за конфликта в Украйна, но въпреки политическите и идейни пристрастия, ви моля, ако решите да пишете коментари, все пак да се отнесете с уважение към страданието на тези хора…
П.П. Както винаги, при желание можете да ми помогнете като препубликувате събитието или каните свои приятели на него.

Друзья, добро пожаловать – в этот четверг, в 18:00. Это попытка небольшого жеста солидарности с нынешними страданиями украинского народа. Я знаю, что мы с некоторыми друзьями не согласны по поводу конфликта в Украине, но, несмотря на наши политические и идеологические пристрастия, я прошу вас, если вы решите оставлять комментарии, все-таки отнестись с уважением к страданиям этих людей…
П.П. Как всегда, при желании можете помочь, опубликовав информацию о мероприятии или пригласив на него своих друзей”.

Виктор активно помага на украински бежанци и е съпричастен към болката и положението им. Концертът е жест на приятелство и подкрепа към тях. Още в началото на войната той направи кратък документален филм с разкази на украинци за случващото се в Украйна и линкове към хора и институции, които биха могли да им помогнат (тук).

Виктор има и видеоканал в You Tube, в който публикува своите видеоклипове. Това е неговият албум “Шарена черга”, който излезе през 2017 г., който можете да слушате и в Spotify.

Posted in Култура, Музика, Новини, Новини от страната

Вижте още: