Меню Затваряне

Към Пасхалната радост с „Ангелофания от хартия“

Ани Вълева

От началото на месец февруари в „Ангелофания от хартия“ се случиха нови неща. Като доброволец и творец влезе Мария – художник, която ръководи децата в света на изобразителното изкуство. Заедно с нея подготвихме деца за няколко национални конкурса:

„Възкресение Христово”- 2022 на Св. Синод на БПЦ-БП;

„Вяра и упование“ на Русенска митрополия;

„Благовещение – в образ и слово“ на Неделното училище и Ателието по иконопис към храм „Света Троица“ – Старозагорска митрополия;

“Гергьовден” на НГПИ „Тревненска школа“ в раздел „Изобразително изкуство“.

Децата, които участват са на възраст от 6 до 13 години.

„Ангелофания от хартия“ продължи със своите творчески работилници, в които се включиха 15 малки и големи доброволци, повечето енориаши на „Св. цар Борис Михаил“- Сливен. Във всяка една работилничка – творилничка беше вплетен урок за Благовещение, постът, молитвата, жития на светии. Подготовката за Великденските базари започна от 1-ви април, а досега „Ангелофания от хартия“ с изделията на творците си участва на четири базара и украси две детски градини.

Всички базари са с благотворителни каузи за лечение на деца. „Ангелофания от хартия“ подкрепя благотворителността, извършвайки мисията и дяконията на Църквата.

На Вход Господен в Йерусалим (16.04) деца от клуб „БлагоНравие -Православие“ при ОУ „Д-р Иван Селимински“ с ръководител г-жа Анна Илиева и деца от енорийския просветен център „Св. цар Борис-Михаил“ поднесоха своя поздрав за Цветница и Възкресение Христово. Прот. Йоан Петров награди всички участващи с грамота, а „Ангелофания от хартия“ подари изработени в творческите работилници красиви декоративни яйца. От своя страна децата от клуб „БлагоНравие – Православие“ бяха изработили поздравителни картички, които подариха на енориашите. След тържеството бяха раздадени лакомства на децата, една част приготвени от енориашите на „Св. цар Борис Михаил“. Изложбата – базар на творците ще бъде изнесена от 20.04. до 23.04. в храм „Св. цар Борис-Михаил“, за да радва и носи полъха на „духовната пролет“.

————

Източник: Ангелофания от хартия

Posted in Ангелофания, Епархийски новини, Новини

Вижте още: