Меню Затваряне

Маслосвет за боледуващите от COVID-19 и грижещите се за тях

Маслосвет за всички страдащи и боледуващи от COVID-19, за подкрепа на грижещите се за тях ще бъде отслужен пред параклиса на Александровска болница на 04.11.2021 г. от 12.30 ч.

Това е едно от светите тайнства в Православната църква и се извършва съборно (от неколцина, по възможност 7 духовници) над тежко болни.

Елеосвещението ще бъде отслужено от Тивериополски епископ Тихон, който е викарий на патриарх Неофит; архим. Василий, протосингел на Софийска митрополия и други духовници.

От 30.11. 2020 г. по инициатива на епископ Тихон, всеки месец в параклиса се извършва молитва в подкрепа на боледуващите от COVID-19 и грижещите се за тях лекари, медицински сестри, болногледачи, санитари, медицински специалисти, доброволци, техни близки и всички други, които допринасят в пандемията с дело и с молитва.

Заради високия брой тежко страдащи и боледуващи хора е нужно да усилим молитвата си, усърдно да призовем Божията помощ и милост и да се обърнем към това тайнство на Църквата. Да отправим своя призив и послание за съпричастност, подкрепа, солидарност към всички наши братя и сестри – страдащи и боледуващи, грижещите се за тях, молещите се и подкрепящите служението на болящите.

Можете да се включите на място или онлайн, тъй като събитието ще се излъчва на живо на страницата на параклиса на този линк. https://fb.me/e/16EZu59Si

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: