Меню Затваряне

Митрополит Дионисий: “Старокалендарците създадоха суматоха по време на пандемията”

„Тук в Коринт има и един друг църковен проблем. Има много консервативни старокалендарци, които намират, чрез схизмата, която имат с официалната църква повод, за да водят битки и да показват, че и те нещо правят. И така минаха през „посланието на антихриста“ и на „чиповете“, които „поставят чрез ваксините“. В резултат на това създадоха голяма суматоха.“

Това заяви вчера за orthodoxianewsagency.gr митрополитът на Коринт Дионисий, в отговор на зададен въпрос относно пандемията и проблемите, които тя създава в района на Коринт.

В телефонния разговор с журналиста Андонис Макатунис, митрополитът говори и за връчването му на най-високото почетно отличие на Община Коринт – Златен медал на града, който му бе връчен по повод навършването на петнайсет години от избирането му за митрополит и епископската му хиротония.

„За последните петнайсет години, сме дарили над 35 милиона евро за безпомощните наши братя и сестри от митрополията“ – допълни архиереят във връзка с огромната социална дейност, която развива неговата митрополия на Коринт.

Източник: Doxologia Infonews

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: