Меню Затваряне

Митрополит Игнатий забрани на свещениците да говорят за неваксиниране

Митрополитът на Димитриада Игнатий изпрати спешно циркулярно разпореждане (окръжно писмо, бел. ред.) до духовенството на епархията на Димитриада, връщайки се към въпроса за отношението на духовенството към пандемията и ваксинацията:

„Скъпи отци и братя!

С мое разпореждане от миналия август се обърнах по отечески и наставнически начин към всички вас относно трудната ситуация, която продължава заради пандемията с COVID-19 и вашата ваксинация.

За съжаление, след като се изчерпаха границите на толерантност и търпение, съм принуден да се върна към случаите на неприемливо отношение на нашите отци съ-презвитери, които причиняват огромни щети на верните братя [и сестри] вярващи.

Оттук нататък категорично забраняваме всякакво позоваване на заболяването от COVID-19 и неваксиниране, независимо дали в проповед или по друг начин, както и в рамките на изповедта и личната комуникация с вашите енориаши. Когато чрез вярващите сме информирани, че тази забрана не се спазва, ние лично ще се намесим и ще наложим санкции, като първата е отнемане на благословението за проповядване и изповядване.

Освен това, ние лично ще разгледаме, един по един, случаите на свещеници, които без здравословна причина, остават неваксинирани срещу смъртоносния вирус на продължаващата пандемия. Надяваме се, че всички вие ще се съобразите с нашите заповеди по-горе, и няма да се наложи да се връщаме [към този въпрос].“

Източник: Катимерини

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: