Меню Затваряне

Митрополит Иларион (Алфеев) съобщи, че се е ваксинирал против коронавирус

РИА Новости съобщава, че митрополит Иларион (Алфеев) e преболедувал инфекция от коронавирус и след това е приел и ваксина:  

“Когато неотдавна ми се предостави тази възможност, аз получих първата си доза ваксина. А втората доза очевидно няма да е необходима, тъй като вече имам достатъчно количество антитела в кръвта си, което е резултат от пневмония, прекарана през месец май. Тогава един свещеник от нашия храм се зарази с коронавирус и едновременно с него съм се заразил и аз“ – заяви митрополитът.

Митрополитът е преболедувал в лека форма, и в продължение на три седмици се е намирал в самоизолация: „Но антителата са се появили още тогава, а първата доза ваксина значително ги е увеличила“ – съобщи митрополитът.

За това, че Алфеев е преболедувал през май, нямаше никаква информация.досега. Преди няколко дни в ефира на предаването „Църква и свят“ по TV канала „Русия-24“ митрополит Иларион посъветва хората да се ваксинират възможно най-скоро срещу коронавирус, тъй като евентуалната вреда от ваксинацията е много по-малка от страданието от самата болест.

В Русия вече има ваксина против коронавирус и първите пратки с нея трябваше да бъдат доставени до медицинските заведения миналия понеделник на 14 септември.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: