Меню Затваряне

Митрополит Климент: Спрете войната! Вие сте майки!

Кримски и Симферополски митрополит Климент

Публикуваме обръщението на Кримския и Симферополски митрополит Климент към майките на руските войници, изпратени да се бият в Украйна. Поради наложените санкции, голяма част от руските медийни канали не могат да се се отварят в нашите сайтове затова даваме линк към видеото във форума Християнство, Евхаристия и съвременност, и преведеният текст на речта му. Можете да го гледате и в You Tube. Митрополит Климент е към автокефалната Православна църква на Украйна.

“Искам да се обърна към руските майки. Вашите деца, които вие сте обичали, възпитавали, на които сте възлагали надежди, се превърнаха в убийци! В Украйна има война! Вашите деца стрелят по мирни граждани! Убиват жени, убиват деца!

Обръщам се към вас: във вашите сили е да прекратите това безумие! Приберете децата си! Не пускайте децата си в Украйна! Приберете тези, които са пленени! Спрете тези, които са се качили в танковете! Вземете телата на убитите!

За 6 дни война има повече от 6000 убити! Ужасява ме идеологията, която се разпространява сега в социалните мрежи и телевизиите, и която твърди, че в Украйна нищо не се случва! Познавайки реалните събития, няма да познаете по-голямата част от телата, ще можете да ги определите само по останките от ДНК! Какво ще ви върнат, кого ще ви върнат?

Защо въоръжихте своите деца? За да загинат в Украйна? За да станат убийци? Спрете войната! Вие сте майки! Бог ви е дал тайнството да родите дете и най-голямата мъка за майката е да погребе детето си.

Зад мен се вижда Кръстът. Богородица е оплаквала своя Син – Бога. Това е всичко. Той дойде във вашия дом.

Събудете се!”

Posted in Съвременност, Християнство и война

Вижте още: