Меню Затваряне

Митрополит Николай посети централата на Малтийския орден в Рим

Пловдивският митрополит Николай посети централата на Малтийския орден в Рим и се срещна с ръководството на ордена, съобщава Малтийският орден в България. Той бе приет в Магистърския дворец от Великия командор – Фра Емануел Русо. Митрополитът бе съпроводен от епископ Сионий, игумен на Бачковския манастир, от Смоленския епископ Висарион, втори викарий на Пловдивската епархия, от архимандрит Максим, свещеноиконом Александър Величков.

На срещата присъстваха и италианския предприемач Микеле Санторели от Санторели груп, както и друг италиански бизнесмен – Микеле Фоля. От страна на Малтийския орден са участвали великия канцлер Рикардо Патерно, отговорникът за финансите – Фабрицио Колона и прелатът на Ордена монсеньор Жан Лафит.

Срещата е осъществена със съдействието на българския посланик при Светия престол и Малтийския орден г-н Богдан Паташев. Представителите на Малтийския орден са научили повече за Пловдив и Пловдивска митрополия, а българските гости са се запознали с дейността на Малтийския орден по света.

Според източници на Християнство бг митрополит Николай е поискал среща с папа Франциск, но е получил любезен отказ поради заболяване на римския първоепископ и е бил приет за разговор от кардинал Курт Кох.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: