Меню Затваряне

Митрополит Онуфрий: Няма да бъдем сломени от онези, които искат да ни сломят!

Предстоятелят на УПЦ митрополит Онуфрий е изказал своето съчувствие на пострадалите в резулат на бомбардирането на Днипро на 14-ти януари и направил обращение към ръководството на Руската федерация с призив да престанат да избиват украинците:

„Обръщам се към ръководството на Руската федерация и моля: Заради Христа, спрете да стреляте по нашия народ! Бог ни е дарил живота, той не трябва да бъде отнеман от нас, защото на тогова, който отнема чуждия живот, ще бъде отмерено със същата мярка от Бога – той ще загуби своя живот. Дори за една капка кръв ще трябва да се отговаря пред Бога. Затова, ради Христа, престанете да стреляте в нашите хора и да ги убивате! Господ не ни е сътворил за да се избиваме един другиго, а за да живеем в мир един с друг. Ние сме деца на един Отец и Бог иска не да се бомбардираме, а да се подкрепяме. Мисля, че нашият глас ще бъде чут, за това се моля и прося това от Бога”.

Митрополит Онуфрий е подчертал в неделната си проповед на 15-ти януари, че цялата изминала година е била тежка и скръбна, „защото през цялата година гърмяха изстрели, загиваха хора, продължаваше войната на Русия срещу Украйна”.

Той подчертава, че „мнозина от нас са пострадали в тази война буквално – мнозина наши младежи са отдали своя живот за своята земя и за своя народ, мнозина са ранени…”.

„Особено пострада град Днипро, където ракета е сринала жилищен блок. От това са загинали хора, а още повече са ранените, които са останали без жилище, без покрив над главата си. Изказвам съчувствието на тези семейства, които са загубили близки. Нека Господ упокои загиналите в селенията на праведните, а тези, които са останали живи, Господ да изцели и обнови техния вътрешен мир”.

Предстоятелят на УПЦ-МП подкрепи паството си с думите: „Бог е с нас и силата Божия ни пази. Ние вярваме, че не ще ни сломят тези, които искат да ни сломят и ще живеем и прославяме Бога, ще се наслаждаваме на мира, на радостта и на спокойния живот”.

———–

Превод и текст: Рачо Стоев

По съобщения на Информационно-просветния отдел на УПЦ от 15 януари 2023

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: