Меню Затваряне

Митрополит Онуфрий: “Войната е тежък грях пред Бога!”

Днес, 24 февруари, един ден след Деня на защитника в Руската федерация, празнуван още като Ден на Червената армия, Русия започна война с Украйна и обстрел на няколко украински градове. Във връзка с изостряне на военната ескалация в Източна Украйна, два дни преди това, на 22 февруари, предстоятелят на Украинската православна църква към Московската патриаршия (УПЦ-МП) митрополит Онуфрий призова да усилят молитвите си за мир в страната. Това съобщават от Информационно-просветния отдел на УПЦ.

„Украинската православна църква последователно подкрепя и продължава да подкрепя териториалната цялост на Украйна и призовава своите вярващи да се молят за мир в нашата украинска държава и в целия свят“, подчертава предстоятелят.

„Призовавам държавните лидери и всички, от които това зависи, да предотвратят нова война. Войната е тежък грях пред Бога!” – каза митрополит Онуфрий.

Руският публицист Сергей Чапнин написа вчера, на 23 февруари в своя публикация, че митр. Онуфрий е напуснал Киев. “Не знам дали има още шанс УПЦ-МП да оцелее”, заключи г-н Чапнин (тук).

Posted in Новини, Новини от света, Християнство и война

Вижте още: