Меню Затваряне

Митрополит Серафим подкрепи „битката“ срещу джендъра, а БСП ще се бори за семейните ценности

Митрополит Серафим подкрепя „битката“ срещу джендъра и борбата на БСП за семейните ценности, става ясно от новина, публикувана от председателя на БСП Корнелия Нинова на нейната лична страница във фейсбук.

„Неврокопският митрополит Серафим ни подкрепи в битката срещу джендър идеологията сред децата“ – пише тя, като споделя снимки от срещата, на която присъстват политически лидери като кмета на Гоце Делчев, заместник-председателя на БСП Владимир Москов и заместник-кметовете на общината Валери Сарандев и Богдан Боцев.

На срещата с митрополит Серафим Корнелия Нинова го информирала, че организира референдум срещу джендър идеологията в училищата и му благодарила за подкрепата.

Неврокопският митрополит Серафим уверил Нинова, че църквата няма да отстъпи от позицията си срещу Истанбулската конвенция и изразил подкрепа към усилията на БСП, като бил удовлетворен от декларираните взаимно разбиране и уважение.

Все пак трябва да се признае, че г-жа Корнелия Нинова има напредък в своите възгледи. През 2016 г. тя поднесе цветя на паметника на комунистическия диктатор Тодор Живков, през 2018 г. заяви, че му е признателна за направеното от него за България, а през 2023 г. обясни на български митрополит как нашите ценности са „нейната борба“.

Затова е особено притеснителен фактът, че БСП иска да „запази“ нашите деца и нашите семейни ценности, както твърди председателката на БСП. Тя ни уверява, че единствено наследницата на БКП, тероризирала в миналото християни, взривявала храмове и изпращала свещеници в Белене, се бори за нашите семейни и християнски ценности и това е нейната национална кауза.

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: