Меню Затваряне

Митрополията на Австрия ще излъчва богослужението в Youtube

Св. Митрополия на Австрия съобщи, че през периода на налагане на ограничителните мерки (17 ноември – 6 декември 2020 г.) ще се спазват следните инструкции във всички енории и всички храмове.

В съобщението се посочва, че Литургията ще продължи да се извършва, но без присъствието на християните, а храмовете ще бъдат посещавани от възможно най-малък брой лица.

Литургията ще се излъчва ежедневно, на живо от видео канала Youtube на митрополията на Австрия. Храмовете ще останат отворени за християните след края на богослужението за лична молитва и духовно ръководство, като се спазват обявените хигиенни мерки.

Св. Тайнства Кръщение и Венчание няма да бъдат извършвани, а на опело могат да присъстват не повече от петдесет (50) души, като спазват хигиенните правила.

Австрийският митрополит Арсений призова вярващите да засилят своите молитви към Триединния Бог за възстановяване здравето на болните и укрепване на лекарите, медицинския персонал и всички наши ближни.

Митрополитът също така помоли да продължат заедно молитвата всяка вечер в 20.00 часа, така че въпреки разстоянието, те да останат единни през този труден период на ограничения.

Той увери вярващите, че Църквата ще се моли всеки ден на Бога; свещениците ще извършват богослуженията и ще се молят пред светите икони и реликви за спасението на хората и края на пандемията.

„Нека молитвата на вярващите да бъде издигната като тамян пред Бога от домовете им, така че с Неговата помощсъвместните ни усилия да успеят и новите предизвикателства на времето да бъдат посрещнати отново“, подчерта митрополит Арсений.

Източник: Orthodox Times

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: