Меню Затваряне

Молитва към св. Харалампий

О всесилни и велики свещеномъчениче Харалампие, Христов войне, доблестни и непобедим Божий угодниче, и бърз помощниче във всички скърби, помогни на нас грешните и недостойни твои раби, които живеем в този век и моли Господа Бога да ни опрости всички грехове, които сме направили през целия си живот още от младини с думи, с дело, с мисли и всичките си чувства.

Особено в предсмъртния ни час ни помогни на нас окаяните и помоли Господа Бога, създателя на всички твари, да ни освободи от вечните мъки. Запази всички християни които тачат твоята светла памет. Със светите си молитви огради и запази православния Български народ от междуособици, от земетръс, от наводнения, от войни,от огън и меч, от глад и неволи, и всяка напаст, понеже сам през живота си се молил и си казвал:

Господи, моля Те, ако Ти е угодно, дай слава на Твоето име, та където бъдат положени моите мощи и където се почита моя спомен, там на това място да няма глад, мор и лошо време, което унищожава плодовете земни, но всякога по тия места да владее мир, телесно здраве и душевно спасение.

Сега, прочее, като имаш особено дръзновение пред Бога и постоянно предстоиш пред Божия престол, моли се за нос твоите непотребни раби, които живеем в греховна тъмнина и ни избави от Божия гняв и от вечното наказание. Защото само с твоето ходатайство и силна помощ можем да се надяваме, че Христос Бог по Своята милост ще ни даде тих и безгрешен живот в този век, а в бъдещия ще ни постави от дясната страна с всички светии. Амин!

Posted in Молитви

Вижте още: