Меню Затваряне

Награди от международния фотоконкурс “Православие в интернет”

Сретен Пантелич от Валево

Ангел Радилов

Най-добрата снимка за тазгодишното международно състезание „Православие в интернет“, чието състезание успешно се организира от Асоциацията на любителите на фотографията, киното и видеото „Беофото“ от Беочин от петнадесет години поред, е направена от Сретен Пантелич от Валево. Втората награда е дело на Небойша Ковач от Крагуевац, докато журито обявява снимката на Александър Василюк от Полша за трета награда.

Небойша Ковач от Крагуевац

В надпреварата за фотоколекцията победител стана Милинко Радосавлевич от Белград, втората награда отиде при Весна Мияилович от Пожега и третата при Алекса Стойкович от Белград.

Александър Василюк от Полша

Журито на Асоциацията за фото кино и видео на Войводина похвали определени творби и в двете състезания. Похвала за снимката получи: Радивой Мачкович от Австралия, Сенка Паунович от Босна и Херцеговина, Петър Лозовик от Полша, Петър Замбо от Сомбор и Ненад Станкович от Витошевац. Маргарита Толмачева от Русия, Николина Ковачевич от Черна гора, Танжица Перович от Пирот, Сладжана Пантелич и Снежана Лерх, и двете от Нови Сад, получиха похвала за своята фото колекция.

Наградата “Сава Драгойлович” – за най-добра снимка на местен автор, избрана от журито на организаторите, ще бъде връчена на Милош Караклич от Севойно.

На тазгодишния конкурс пристигна рекорден брой творби, 511 фотографии от 114 автори от Русия, Полша, Австралия, Северна Македония, България, Черна гора, Босна и Херцеговина, Германия, Италия, Румъния и 31 места в Сърбия. Журито, състоящо се от Душан Живкич и Синиша Бубневич, прие 283 снимки. В съответствие с предписаните мерки на Кризисния щаб за борба с инфекциозните болести Kovid-19, церемонията по откриването 15-та международна фотоизложба „Православието в интернет“ няма да се проведе. Каталогът на изложбата, признанията и похвалите ще бъдат изпратени по пощата.   

Наградените и всички останали снимки, участвали в конкурса, можете да разгледате на уебсайта на Дружество Беофото.

Източник: Подиум 

Фотогалерия с някои от останалите участвали творби във фотоконкурса:

Posted in Изкуство, Култура, Новини, Новини от света

Вижте още: