Меню Затваряне

Национален конкурс за видео-изпълнение на тема „Рождество на Спасителя“ 2022

Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Бургас, Национален дворец на децата, Община Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие, съвместно със Сливенска митрополия организират:

Национален конкурс за видео-изпълнение на български стих или в превод от чужд автор на тема „Рождество на Спасителя“ – 2022

Конкурсът цели да поощрява и утвърждава интереса на учениците към рецитаторското изкуство, да стимулира тяхната творческа изява, любов към Бога и православната вяра.

Участници в конкурса могат да бъдат ученици в 3 възрастови групи от всички училища, школи, извънучилищни звена и университети в страната.

І възрастова група – от 1-4 клас

ІІ възрастова група – от 5-7 клас

ІІІ възрастова група – от 8-12 клас

Регламент:

В раздел „Видео-изпълнение на български стих или в превод от чужд автор на тема „Рождество на Спасителя“ право на участие имат всички ученици от 1-12 клас. Всеки участник може да представи 1 клип до 2 минути във формат AVI или MP4 на прикачен файл. Допуска се и музикален фон по избор.

Необходима е следната информация:

  • Име и фамилия на участника;
  • Клас, училище, школа (извънучилищно звено);
  • Точен адрес и телефон на родител/ръководител.

Видеото да бъде придружено със сканирано заявление за участие в конкурс (изтегля се от сайта на ЦПЛР-Бургас: www.оdk-burgas.com – Административни услуги) и се изпраща на следния адрес:

rojdestvonaspasitelq@abv.bg

Тема: За конкурса „Рождество на Спасителя“

Важно! Организаторите нямат ангажимент за уведомяване на наградените!

Жури от преподаватели по Религия православие и актьори ще определи носителите на наградите във всички възрастови групи и раздели.

Срок за изпращане на творбите: 2.12.2022 г.

Резултатите ще бъдат обявени на 15.12.2022 г. на сайта на ЦПЛР: www.odk-burgas.com

Заявки за участие в церемонията по награждаването се подават в срок до 16.12.2022 г. по електронната поща: rojdestvonaspаsitelq@abv.bg

Церемонията по награждаването ще се проведе на 19.12.2022г. от 16,30 часа в Културен център „Морско казино“, зала „Петя Дубарова“- гр. Бургас.

Разходите по пребиваването са за сметка на участниците!

Неполучените награди ще се изпращат по куриер за сметка на получателите.

За допълнителна информация:

Тел. 056/84-45-49, 0886029209

Атанасия Петрова

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: