Меню Затваряне

Новото издание на “Измама” от Мартин Ралчевски е вече на книжния пазар

“Искам да благословя този роман. Защото – както е казал Джон Дън – не питай за кого бие камбаната – тя бие за теб! Един млад мъж иска да спаси своето дете. Като му подари живота си. Това е толкова силно, че смразява и обезоръжава!”

Калин Терзийски

Новото издание на „Измама“ е продиктувано не само от интереса към книгата, но и от нейната значимост и непреходност. Макар че действието се развива в България, темите тук са общочовешки. Те нямат време, място и държава. В живота на всеки човек има моменти, в които сме изправени пред трудни избори. Пред добро и зло, пред любов и омраза, пред живот и смърт. Никой не знае как би постъпил в дадена конкретна ситуация докато сам не попадне в нея.

Понякога решенията, които трябва да вземем в тази ситуация се оказват съдбовни. За съжаление, или може би за радост, времето на нашия живот тече в една посока. Отминалия ден никога повече няма да се върне. Изговорените думи също. Извършените от нас постъпки остават някъде там, записани, като печат, според който един ден ще се определи вечната ни участ. Но не всичко в този свят е черно или бяло.

Понякога съдбата ни изправя пред решения, които не са еднозначни. И ни се иска да не ни се налага да правим избор. Иска ни се, ако е възможно, някак да измамим съдбата. Но възможно ли това? Често се оказва се, че посоката, в която направим първата крачка, когато сме на кръстопът, съвсем не е безобидна. Замисляли ли сте се колко струва човешкия живот? И изобщо живота? А душата? Колко ли струва тя?

Издателство Еделвайс

Романът „Измама“ можете да поръчате тук.

Мартин Ралчевски пред БНР за новото издание:

        

         

Posted in Култура, Нови книги

Вижте още: