Меню Затваряне

Неврокопският митр. Серафим ще бъде предложен за държавно отличие – почетен знак на президента

По инициатива на Регионалното управление на образованието – Благоевград, на 17.06.2024 г. в Историческия музей в Благоевград се проведе среща с директори на училища от областта, учители, общественици и кметове на общини от област Благоевград, съобщава сайтът Pirinsko за новините в Югозападна България.

Ивайло Златанов, началник на РУО – Благоевград е отправил предложение Неврокопският митрополит Серафим да бъде удостоен с високото държавно отличие – „Почетен знак на президента“.

По този повод е създаден инициативен комитет на миряни и граждани от Неврокопската епархия, съставен от служители от Регионалното управление на образованието – Благоевград, директори на училища, учители и общественици от област Благоевград, които да напишат писмо до президента Румен Радев и да предложат митрополит Серафим за почетната награда. Председател на инициативния комитет е Ивайло Златанов.

В писмото до президента се акцентира върху тясната връзка между образователните институции и митрополит Серафим, тъй като с негово благословение се провеждат редица събития: „Отбелязването на Възкресение Христово“, „Господ е пастир мой“, „21 ноември – Ден на християнското семейство“, „Рецепта за спасение“, „Благословена да е ръката, която дарява“ и др.

Митрополит Серафим е предложен за почетния знак и поради това, че на 4 юли навършва 50 години.

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: