Меню Затваряне

Нека Христос изпълни живота на всички ни с радост и красота

О. Харалампос Пападопулос

О. Харалампос Пападопулос

Освен чудесните пожелания, които си отправяме през тези дни, трябва да разберем, че никоя година няма да е по-добра, ако ние самите не се борим за това, като си сътрудничим с Бога. Животът е един дар, който трябва да вземем в ръцете си, да го отворим и да му се радваме.

Бог ни е създал, за да сме щастливи. В тази фаза от живота радостта може да не е трайна на нашите устни и в сърцата ни, но капка по капка тя изпълва реката, която бавно или бързо ще ни отведе до прегръдката на морето. Божията радост ще се разпространи завинаги и ще изпълни нашата същност. Започни отсега да вкусваш от това, което вечно ще имаш.

Нека не се разочароваме, ако годината, която минава, оставя телесни и душевни травми. Нищо няма да е завинаги такова, каквото е сега. Това, което не се случи вчера, може да се случи днес и това, което не успяхме да направим, може да успеем да го постигнем утре. Само не трябва да се разочароваме. Но дори и като човеци да сме се отчаяли, нека се изправим отново. Нека не допускаме отровата на отчаянието да трови живота ни. Отчаянието е ад, а ние сме родени за рая. Нека вдигнем глава и да кажем мога, искам и заслужавам най-доброто. Бог ме е създал за най-доброто и го заслужавам.

Не се страхувай да разрушиш убеждения, разбирания и стереотипи, които скъсяват живота ти и давят душата ти. Не си заслужава да живееш за мъртви неща, възкреси ги.

Помни, големите промени идват след големи провали. Унищожи това, което гние в теб и отвори прозореца, за да влезе чист въздух. Светия Дух обича толкова много тези, които копнеят за промяна и трансформация. Работи заедно с Него и изгради нови мечти. Позволи на Бога да помечтае вътре в теб, Той ти вярва дори, когато ти се отричаш от Него.

Но ако предположим, че някои неща не можеш и няма как да ги промениш, въпреки че се опитваш многократно, не се отчайвай, бъди горд, че си се борил и приеми, че не могат да се променят. Това също е голяма победа.

Честита Нова и благословена година. Нека Христос изпълни живота на всички ни с радост и красота.

Превод: Радина Райкова

Източник: π. Λίβυος

Posted in Съвременност

Вижте още: