Меню Затваряне

Новата книга на Мартин Ралчевски „Не затваряй очи“ е вече на книжния пазар

На книжния пазар излезе нова книга на Мартин Ралчевски „Не затваряй очи“, на издателство „Еделвайс“.

За книгата могат да говорят тези, които вече са я чели като отец Боян Саръев:

„Обилно благословена творба, талантливо изградена върху легендата за странджанския отшелник. Разкриваща величието и силата на духа на тези, които истински обичат Христос. Вярата и непоколебимостта на младия отец Павел, който губи сестра си, но отказва да се примири с това, са покъртителни. А необикновената среща между него и юродивия отшелник е без аналог. Книга апогей на молитвата и на православния начин на живот в днешно време. Златно перо!“

Богдана Сиракова, библиотекар в „НЧ Развитие 1873 г.“, гр. Пещера:

„Като човек на словото съм прочела не малко книги и с ръка на сърцето мога да кажа, че това е епопея на духа, на вярата и на любовта. Тази книга отваря очи, вдъхва вяра и води в храма изгубените души. Докато я четях бързо почувствах, че е повече от покъртителна съвременна история, тъй като описаната тук любов е различна. Тя е не само чиста, но и безусловна. Тя надживява нашия ден, време и пространство и по чуден начин отеква във вечността. Повярвайте ми – подобни красиви духовни цветя израстват изключително рядко на литературната градина!

Защо страдаме? Защо се разболяваме? Защо умираме преждевременно? Защо изобщо живеем? Въпросите, които задава главния герой се просмукват в нас и неусетно стават и наша вътрешна духовна борба и цел. Забележителен е непринудения самобитен авторски подход да се говори за живота и смъртта по такъв увлекателен и непосредствен начин, който спечелва и най-предубедения читател. Признанието на героя: „Обичам Бога, но не разбирам Неговия промисъл“ отеква в душата на четящия по дълбок и съкровен начин. Болката при срещата със смъртта е непосредствена, пълнокръвна и истинска, като акцента остава върху крехкия, но преливащия от любов живот!

Книга изпитание и признание, че най-трудното в този живот е да приемеш истината, която не желаеш. Защото всички сме уязвими и защото бездната на отчаянието може да погълне слабите и невярващите, но силните духом имат обещание и реална възможност да се измъкнат. Негативното преживяване се превръща в път към небесното и трансформация на мисълта, последвано от пълния катарзис и смазващ финал. И ако посланието на героя към неговата сестра е: „Дръж се. Не затваряй очи!“, то посланието на автора към читателя е: „Каквото и да ти поднесе този живот, не се предавай!“ Защото, убедена съм, че всеки поне веднъж си е задавал въпроса може ли да променим нашата екзистенциална съдба? Може ли да изменим Божията воля и Неговия план за нас?

Роман, който облагородява и спасява душите ни!“

         

Авторът Мартин Ралчевски ви кани на представянията на книгата в София и Бургас.

СОФИЯ: 

21. Юли. 2022 г., 18.30 ч., Клуб на Архитекта, ул. Кракра 11.

БУРГАС:

01. Август. 2022 г., 18.30 ч., Регионална библиотека Пейо Яворов, ул. Средна гора 14.

Кратък филм за книгата можете да гледате в Υou Τube.

Аудио-откъс чуйте отново в You Tube.

За поръчки с безплатна доставка на издателство „Еделвайс“:

Posted in Култура, Нови книги, Новини, Новини от страната

Вижте още: