Меню Затваряне

Новата 2022 година

Архим. Вартоломей (Газетас)

Архим. Вартоломей (Газетас)

Краят на една година е отправна точка на новото, което идва. Равносметката за изминалата година е капиталът на новата, която започва.

През последните две години, когато пандемията от коронавирус овладя живота ни, всички преживяхме съвсем непознати събития.

Безброй наши събратя се разболяха, като възстановяването им изглеждаше несигурно почти до края. За съжаление твърде много загубиха живота си, оставяйки след себе си болката и огорчението в семейства и безброй деца сираци. Отричащите пандемията, въпреки сериозността на ситуацията, си налагаха мненията, като примамваха мнозина със своите теории, за да внасят разделение в обществото ни. Здравият разум отстъпи място на ирационалността и дезинформацията. Имаше упорито отричане на очевидната реалност, като теориите на конспирацията безмилостно подкопаваха доверието в науката.

Всичко това ни измори и измъчи, разклати връзките ни, докара ни до предела на силите.

Искрено се надявам, че настъпващата нова 2022 година ще бъде година на ново раждане и обновяване на всеки аспект от живота ни. Да се ​​поучим от грешките си и да дадем отново възможност на нашето страдащо общество да се реорганизира и да стъпи на крака сред развалините на миналото.

Нека новата 2022 година бъде отправна точка на ново усилие, за да си върнем радостта и усмивката, чиято липса помрачава живота ни. Да можем отново да прегърнем ближния си, като любовта стане ключът, който отваря сърцата на всички.

Честита Нова година, щастлива и благословена, пълна със здраве и усмивки!

Posted in Съвременност

Вижте още: