Меню Затваряне

Нова книга на дякон Андрей Кураев

На книжния пазар в Русия излезе нова книга на дякон Андрей Кураев “Византия против СССР. Войната на фантомните империи за църквата в Украйна”.

В тази книга няма общ исторически сюжет или постепенно развитие на някакви “свои” мисли. Затова можете да започнете да я четете откъдето поискате, като във всяка глава ще намерите малко известни страници от историята, епизоди от живота на светиите и обратното – ще прочетете за подлеците с висок църковен сан. И което е най-печално от всичко – ще откриете разкази за недостойни постъпки на светии.

Украинската църква няма нужда от автокефалия. А Руската църква няма нужда от Украйна. Това, което действително е нужно на всички православни е трудът на мисълта и съвестта.

Труд, който би сковал езиците от повторенията на фейковете и пропагандните щампи. Труд, който би пренесъл разговора за Църквата и нейното устройство и история от режим на самовъзхвала към режим на критично размишление.

За всички, които се интересуват от въпросите на историята, богословието, политиката, за всички заинтересовани читатели, които не са удовлетворени от готовите прости отговори на сложните въпроси.

От посочения тук линк можете да закупите книгата.

Източник: Лична страница на дякон Андрей Кураев

Posted in Култура, Нови книги, Новини, Новини от света

Вижте още: