Меню Затваряне

Нова книга на прот. Георги Флоровски

Софийска митрополия съобщава, че на книжния пазар е излязла от печат на български език нова книга на прот. Георги Флоровски “Богословие и свещенство”. Изданието е на Богословския факултет при СУ “Св. Климент Охридски”.

Книгата се издава с благословението на Негово Светейшество Български патриарх и Софийски митрополит Неофит и с финансовата подкрепа на Софийска митрополия.

Изданието е осми том от поредицата събрани съчинения на протойерей Георги Флоровски (1893-1979), посветена на 40-годишнината от кончината на автора.

Съставителството, редакцията и встъпителната статия е на доц. д-р Павел Павлов.

“Тук са събрани, от една страна, текстове от 30-те години (след 1932 г., когато Георги Флоровски става свещеник), които продължават линията на хронологичното издаване на съчиненията, а от друга страна, това са материали, които в последните години по един или друг начин са попаднали в полезрението на преводачите – било за преподавателска или изследователска употреба. Повечето от текстовете в този том са свързани както с ранния свещенически период на отеца, преди заминаването му за Америка, така и периода на късния “американски” Флоровски, но при всички положения текстове на свещеника Георги Флоровски. Може би това натежа при формулирането на заглавието на тома “Богословие и свещенство”.”

Доц. д-р Павел Павлов

Книгата можете да закупите на цена 18 лв. от Домакина на Софийска света митрополия – г-н Кольо Лозанов.
За контакт: гр. София, ул. Калоян №7, ет. 1, стая 7, тел.: 02/ 987 74 89, 0879 259 293.

Posted in Култура, Нови книги, Новини, Новини от страната

Вижте още: