Меню Затваряне

Нова книга на Софийска митрополия за свещеници и мъченици в периода 1944-1959 г.

Излезе от печат нова книга на Софийска митрополия „Свещеници от Софийска епархия претърпели страдания и мъченичество за Христа през годините 1944-1959“, съобщава Софийска митрополия.

В този период повече от 25 свещеника от Софийска епархия са подложени на страдания и мъки от страна на атеистичните власти заради вярата им в Христа и претърпяват мъченическа кончина. Страданията им са съизмерими с мъките, претърпени от мъчениците през първите векове.

В настоящата книга са събрани кратки животоописания на тези свещеници.

„Руската, Румънската и Гръцката поместни църкви неизменно почитат паметта на своите съвременни светии. Канонизирани са стотици подвижници, мъченици и изповедници за вярата. Нека прославим чедата на Българската православна църква, останали твърди до смърт в изповядване на вярата заради любовта Христова, поради която и Сам Господ претърпя страдания и смърт за нас и нашето спасение“, припомня екипът, който издава книгата.

Изданието на Софийска митрополия е осъществено със съдействието на сдружение „Православно Отечество“.

Книгата може да бъде закупена от домакина на Софийска света митрополия – г-н Кольо Лозанов, от църковните магазини и Книжна борса „Гара Искър“ на цена от 9,80 лв.

За контакт: гр. София, ул. Калоян №7, ет. 1, стая 7, тел.: 02/ 987 74 89, 0879 259 293.

Предстои да излезе от печат: Свещеници от Софийска епархия – изповедници и безкръвни мъченици за вярата Христова през годините 1944-1959 – част 1.

Posted in Епархийски новини, Култура, Нови книги, Новини

Вижте още: