Меню Затваряне

Ново издание на “Православно догматическо богословие”

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит излезе от печат учебникът по православно догматическо богословие с автори Д. В. Дюлгеров и Ил. К. Цоневски.

Православното догматическо богословие е наука за вечните, неизменни, богооткровени истини на християнската вяра. Думата догмат означава твърдо установено определение, истинско и задължително.Християнският догмат е истина, получила авторитет за вярващите от Дух Свети и Откровението, и от вярното на Него съзнание на Църквата, изразено на събор. Вселенската Църква като „стълб и крепило на истината“ (1 Тим. 3:15), по силата на своята незаблудимост, придава на догмата в съзнанието на вярващите свидетелство за неговото божествено достойнство.

Учебникът по догматика се преиздава поради изчерпването му и нуждата от него. Той е предназначен за учениците от духовните семинарии, за студенти богослови и за всеки християнин, който желае да получи задълбочени познания за неизменните, богооткровени истини на светата православна вяра, водещи към спасение.

Настоящият учебник представлява преиздание на труда на съставителите Д. В. Дюлгеров и Ил. К. Цоневски. Изданието е осъществено от Софийска света митрополия със съдействието на книгоиздателско сдружение „Православно Отечество“.

Книгата е с твърди корици, кожена подвързия, съдържа 414 стр. Единичната цена е 22 лв. Може да бъде закупена от Софийска св. митрополия, тел. 0879 259 293, г-н Кольо Лозанов, в църковните магазини и от Книжна борса „Г. Искър“, тел. 087 890 8244.

—————-

Източник: Православно отечество

Posted in Култура, Нови книги

Вижте още: