Меню Затваряне

Нов храм в Доростолска епархия

На 11 октомври Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, наместник на Доростолска епархия до избирането на нов митрополит, освети нов храм “Св. Николай Мирликийски” в с. Каблешково, общ. Тервел.

След освещаването бе отслужена и първата св. Литургия възглавена от митрополит Антоний в съслужение със ст. ик. Добри Чаков, протосингел на Доростолска епархия и основен ктитор на новоосветения храм, архимандрит Атанасий, протосингел на Западно- и Средноевропейска епархия и духовници от Доростолска митрополия. По време на св. Литургия в дяконски чин бе ръкоположен и Здравко Бозов, който ще служи в Западно- и Средноевропейски епархия.

В края на богослужението, по решение на Доростолския епархийски съвет за достойно служение ст. ик. Добри Чаков бе отличен с офикията протопрезвитер. Отличени са с почетни грамоти основните радетели за построяването на храма.

На богослужението присъстваха народни представители и кметове от околността.

Повече снимки от богослужението и чина на освещаването можете да видите на сайта на Българска патриаршия и страницата на митрополит Антоний.

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: