Меню Затваряне

Нужни са още доброволци за раздаването на топла храна в столичния храм “Св. Николай”

С благословението на ръководството на Софийска митрополия старинният митрополитски храм „Св. Николай Мирликийски“ съвместно с ресторант „KOTO“, организира социална кухня.

От 13 февруари, 2020 г., всеки четвъртък от 12 ч. пред храма на ул. „Калоян“ № 8 доброволци от енорията раздават безплатна храна на бедни и нуждаещи се хора.

Четвъртък е денят от седмицата, посветен на св. Николай Мирликийски. Енорията е избрала този ден и за да няма съвпадение с такава доброволческа дейност другаде, така че хората да могат да получават храна в различни дни от различни места.

Предстоятелят на храма прот. Николай Нешков съобщава на личния си профил във фейсбук за “нарастващ проблем” със социалната кухня – има нужда от още доброволци, които да се грижат за реда на раздаване на храната на 130 души всеки четвъртък.

Противоепидемичните мерки са наложили раздаване на номера за получаване на храна, което изисква допълнителна помощ, за да могат всички заявили топъл обяд, да го получат.

Живещите в София, които желаят да отделят от времето си и да помогнат с доброволен труд, могат да се свържат с отец Николай и да подкрепят инициативата, за да продължи тя да съществува за хората в нужда.

Храм “Св. Николай Мирликийски” се намира на ул. „Калоян“ № 8 в центъра на столицата, срещу сградата на Софийска митрополия, в близост до хотел „Рила“.

На този линк (тук) чрез Google-карти можете да разберете как да стигнете до храма, ако не знаете къде се намира.

Posted in Епархийски новини, Мисия, Новини

Вижте още: