Меню Затваряне

Онлайн семинар за наследството на митрополит Антоний Сурожски

„Много често хората идват при мен и казват:„ Не вярвам в Бога. Какво трябва да направя?” Обикновено им отговарям: “В какъв Бог не вярвате?” И тогава те започват да описват бог, в който аз самият не мога да повярвам”. 

Митрополит Антоний Сурожски

Духовното наследство на фондация „Митрополит Антоний Сурожски“, общество „Приятели на фондацията“, издателство „Никея“ и Домът на руската диаспора „Александър Солженицин“ ви канят да участвате в онлайн семинара за наследството на митрополит Антоний Сурожски „Бог не може да бъде измислен“, който ще се проведе на 21 януари от 19:00 часа (московско време).

Митрополит Антоний казва, че „Бог не може да бъде измислен, Той може да бъде преживян само чрез опит“. Това ще бъде и темата на семинара, в който ще участват като лектори трима свещеници и един мирянин, а модератор на семинара ще бъде един учител. Дискусията ще засегне юношеството и неговите кризи, какви са границите на свободата, какво е любов, има ли Бог – тези въпроси задават най-често младите хора, когато започнат да се появяват проблемите, съпътстващи израстването при младежите.

В семинара ще участват:

Прот. Владимир Архипов (Москва) – свещеник от храм „Въведение Господне“ в село Нова деревня, област Пушкин, коюта той работи с руските общности към движение „Вяра и светлина“

Юрий Белановски (Москва) – ръководител на доброволческото движение

Прот. Федор Бородин (Москва) – предстоятел на храм „Св. Козма и Дамян” в Маросейка

Прот. Димирий Симонов (Санкт Петербург) – предстоятел на храм „Св. ап. Петър и Павел” в Руския държавен педагогически университет “А.И. Херцен”.

Модератор на срещата:
Анастасия Тарасова (Москва) – историк, изследовател и преподавател в “Държавен литературен музей” и доброволец при фондация „Духовно наследство на митрополит Антоний Сурожски”.

Можете да проследите семинара онлайн в YouTube канала „Приятели на фонда за духовно наследство на митрополит Антоний Сурожски“ на този линк .

Семинарът ще се проведе в рамките на подготовката за предстоящата 8-ма международна конференция за наследството на митрополит Антоний Сурожски „Кризата: съд или откриваща се възможност“, който е планиран за 17-20 септември 2021 г. да съвпадне с излизането на новата книга на митрополит Антоний „Бог не може да бъде измислен. Разговори с тийнейджъри за Христос и Църквата”.

Цялата подходяща информация за семинара може да бъде намерена на официалния уебсайт на фондацията  www.antsur.ru , в социалните мрежи  Facebook и  VKontakte.

Източник: Благовест. инфо

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: