Меню Затваряне

„Отново заедно!“ – поклонническо пътуване с фондация “Дякония и мисия“

„Господи Иисусе Христе, Боже наш, Боже на всяко милосърдие и щедрости! Твоята милост е безгранична и човеколюбието Ти – неизмерима дълбочина. Със страх и трепет, като недостойни раби, смирено принасяме благодарност на Тебе, добросърдечния, за благодеянията, които си ни сторил.“

С благодарствена молитва в храма на Каранвърбовския манастир „Св. вмчца Марина“ благодарихме за възможността отново да сме заедно и да пътуваме с възрастните хора от Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново!

След почти година и половина прекъсване на 20 юли 2021 г. – денят, в който Църквата чества паметта на св. пророк Илия, се отправихме на отново заедно на поклонническо пътуване с шестнадесет човека от Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново до Каранвърбовския манастир „Св. Марина“. Броени дни след храмовия празник посетихме обителта, известна с аязмото и чудесните изцеления, които се случват на това благодатно място. След благодарствената молитва се поклонихме на частицата от мощите на св. великомъченица Марина, а под сенките в манастирския двор възрастните хора разговаряха с архимандрит Филарет и получиха за благословение и спомен от посещението икони на Господ Иисус Христос и св. Богородица. Разходката ни продължи в гр. Русе, където се насладихме на времето заедно с гледка към река Дунав.

Доброволци на фондацията посещават всяка седмица ДСХ „Венета Ботева“ във Велико Търново. Срещите ни, посветени на Православната вяра, но и място за приятелски разговор, бяха прекъснати поради епидемията и наложената карантина, но дори и през тези тежки месеци се опитахме да бъдем заедно чрез кампанията ни „Обади ми се, ще преминем заедно през това“.

От началото на юли се срещаме отново с възрастните хора, а на 16 юли 2021 г. наши гости бяха и учениците от 11А клас на ПГТ „Васил Берон“ във Велико Търново.

Повече за дейността на фондацията може да откриете на сайта на “Дякония и мисия” в този линк:

Posted in Дякония и мисия, Новини, Новини от страната

Вижте още: