Меню Затваряне

Още трима монаси са починали от COVID-19 на Света гора

Вече шестима (6) са монасите от светогорския манастир “Филотей”, чийто живот бе отнет от COVID-19. Карантината продължава, тъй като положението в манастира е усложнено и критично и немалко са заразените с вируса, съобщава Doxologia Infonews.

След като вчера ви съобщихме, че петима (5) монаси са загинали от коронавирусна инфекция (тук), днес в същия манастир е починал и монахът Петрос, който на 18 януари е бил транспортиран и хоспитализиран в тежко състояние с COVID-19 в солунската болница „Ипократион“. В същото време, рано сутринта скоростна лодка е откарала монах в болницата, който се е нуждаел от незабавна медицинска грижа.

“Филотей” е един от светогорските манастири, в които живеят най-много монаси, споделящи антиваксърски и конспиративни теории.

Заедно с отец Петрос от коронавирус са починали също монах Алипиос, 61-годишен, с произход от Алистрати (Серес), който е обитавал Неа Скири в Света Гора, както и един сръбски монах от манастира “Хилендар”.

Вчера почина и един монах от грузински произход, който живееше в Зографския манастир – отец Гавриил. По този повод йеромонах Юстин от същия манастир във видеоклип обясни, че монах Гавриил не е починал от COVID-19, макар да се разпространява такава новина, той е имал много други заболявания, починал е обаче след интубиране (тук).

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: