Меню Затваряне

О. Харалампос: „Молитвата е връзка, не задължение, радост, а не принуда, любов, а не правило“

О. Харалампос Пападопулос

О. Харалампос Пападопулос

Намери малко време и направи един подарък на себе си. Помоли се. Пет, десет, двадесет минути, колкото можеш и издържаш. Но го направи.

Не се оставяй и не оставяй душата ти да пресъхне. Не забравяй да говориш на Христос. Говори му.

Кажи му как прекара днес, какво се случи в живота ти. От какво те боли, какво те е наранило и изморило. Покажи му травмите си, повярвай ми, това е единствения начин да се превърнат в чудеса на живота ти.

Молитвата е връзка, не задължение. Тя е радост, не принуда. Тя е любов, а не правило и какво трябва.

Не Бог, а аз имам нужда от молитвата. Тя е мой дъх и кислорода на душата ми. И знаеш ли колко пъти ни свършва този кислород?

Колко пъти се понижава и се задушаваме. Молитвата не е лукс, а нужда. Молитвата е източник на енергия и сила.Тя е светлина в тъмнината на страстите ни. Изход в пътища без изход. Изкупление от разрушаващи избори.

Смисълът, който ни държи, когато всичко се разпада. Не лишавай душата си от чистата Божия светлина. Просто излез и се остави на Светлината и това ще те стопли, ще те насити и ще те освети. Ти просто стой в Светлината на Христос.

Направи го днес, довечера, сега!

—————–

Превод от гръцки език: Радина Райкова

Беседите на отец Харалампос Пападопулос можете да четете на авторския етикет Харалампос Пападопулос, Страница за отец Харалампос Пападопулос и Блог за отец Харалампос Пападопулос.

Posted in Беседи

Вижте още: