Меню Затваряне

Параклисът при Александровска болница отбелязва днес своя храмов празник

Днес се състоя храмовият празник на параклиса в Александровска болница, който беше отбелязан с празнично богослужение – Божествена литургия, водена от Негово Преосвещенство Тивериополския епископ Тихон в съслужение с протосингела на Софийска митрополия архимандрит Василий, председателя на настоятелството протойерей Радослав и йерей Димитър, съобщава страницата на болничния параклис.

На празника присъстваха и взеха молитвено участие директорът на Александровска болница УМБАЛ „Александровска“ д-р Атанас Атанасов, лекари, медицински сестри, здравни специалисти, служители и болни.

Тивериополски епископ Тихон благослови и извърши освещаване на новото камионче за топла храна: сбъднатата мечта на доброволците на „Св вмчк Георги“, които преди повече от две години и половина започнаха и досега продължават служението си в подкрепа на болящи, страдащи и нуждаещи се. Днес като милостиня доброволците раздават три пъти седмично над 3 000 порции и повече от 1 600 хляба вляво от арката на Александровска болница при метрото.

Честит празник на еп. Тихон и на доброволците при параклиса, които с усърдие успяха да увеличат плодовете на труда си!

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: