Меню Затваряне

Патриарх Неофит е в болница за рутинни изследвания

При откриване на Народното събрание днес, от парламентарната трибуна г-жа Мика Зайкова, най-възрастният народен представител, обяви, че Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит е болен и няма да може да присъства на парламентарното заседание и на клетвата на народните представители.

След три часа се появи съобщение в сайта на БПЦ, което гласи:

“Във връзка с информация, касаеща здравословното състояние на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, известяваме, че Светейшият патриарх, както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което, той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница.

При постъпване в болничното заведение, на всеки пациент, както и на Негово Светейшество, също бе извършен задължителен PCR тест за COVID-19, който подчертаваме, че е отрицателен!

Призоваваме верния Божи народ да приема за достоверна информацията, която се обявява единствено от Св. Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия.

В очакване на празника на празниците – Възкресение Христово, Негово Светейшество патриарх Неофит се моли за всички свои духовни чеда в Родината и извън нейните предели, отправяйки своя първосветителски благослов за здраве, дългоденствие и преуспяване на благочестивия ни народ”.

Сайтовете на “24 часа” и в “Монитор” също излязоха със свои новини (тук и тук).

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: