Меню Затваряне

Патриарх Теофил с послание за религиозната свобода

Йерусалимският Патриарх Теофил III e отправил кратко послание към Международната среща на върха за религиозната свобода, която трябва да се проведе през месец юли във Вашингтон (САЩ, окръг Колумбия).

Негово Светейшество подчертава, че продължават предизвикателствата, пред които са изправени християните от Светата земя, и трудностите на социално и икономическо ниво, които пандемията COVID-19 причинява.

Пандемията от COVID-19 и неотдавнашните вълнения, на които стана свидетел Светата земя, донесоха огромни страдания и предизвикателства на нашия народ.

Нашите църкви и духовници редовно са подложени на сплашване и тормоз от определени радикални групи. Тези групи са обезпокоени от нашето християнско присъствие в тази земя и затова те не показват никакво уважение или толерантност към мултикултурния и мултирелигиозен характер на Светата земя, нито към светостта на нашите свети места. Вашите усилия за защита на религиозната свобода и справяне със силите, които се стремят да я подкопаят, са от решаващо значение тук в Светия град на Йерусалим.“ – гласи посланието на Патриарх Теофил III.

Редакция на текста: Ренета Трифонова

Източник: Doxologia Infonews

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: