Меню Затваряне

Почина Мария Калайджиева

На 30 януари 2022 г. на 90-годишна възраст почина Мария Калайджиева, майка на покойния Неврокопски митрополит Натанаил и дългогодишна активна помощница в социалната дейност на Неврокопска митрополия.

Мария Калайджиева е родена на 13.01.1932 г. в пазарджишкото село Мокрище. Омъжва се за Иван Калайджиев, родом от село Копривлен, Гоцеделчевско. Имат 4 синове, трима от които завършват Духовната семинария и Духовната академия. Най-големият от тях е митрополит Натанаил Неврокопски.

Мария Калайджиева взема активно участие в много социални дейности на Неврокопска митрополия още с избирането на митрополит Натанаил през 1994 г. Години наред тя обгрижва кухнята за бедни, всеки ден неуморно готви и раздава храна на нуждаещите се хора, помага за детските летни лагери в Хаджидимовския манастир „Св. Вмчк Георги“ и се включва във всички други дейности.

Опелото ще се извърши на 31 януари 2022 г. (понеделник) от 11:00 ч. в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев, а погребението ще бъде от 12:00 ч. в гробищния парк на гр. Гоце Делчев.

Бог да я упокои в селенията на праведните!

———————–

Източник: Страница на Неврокопска митрополия

Posted in Епархийски новини, Новини, Скръбна вест

Вижте още: