Меню Затваряне

Почина отец Иван Попов от Созопол

На 1 април на 77-годишна възраст, вседствие на усложнения от COVID-19, е починал отец Иван Попов от Созопол. Това съобщава Флагман днес, на 2 април. Сайтът помества и скръбна вест за смърта на свещеника, покрусила целия град:

„Отец Иван служи вярно на Бога в Созопол 42 години. Той създаде организация за реставрация на храмовете, спечели битката за храма „Св. св. Кирил и Методий“ в Стария град, осигури средства за изграждането на камбанария, възобнови най-старата църква в Созопол „Успение Богородично“, както и десетки параклиси в региона. Остави светла диря, ще го помним дълго“.

Отец Иван е роден на 1 септември, 1943 г., познат като изключително скромен и смирен човек, пример за подражание и опора в трудни дни. Малцина са знаели за влошеното му здравословно състояние, преди да бъде приет в болница и да издъхне. Преди няколко седмици се почувствал зле, изолирал се, впоследствие състоянието му се влошило и е приет в болница.

В болница е и съпругата му Жана, негов помощник във всичко в храма, нейното състояние също е влошено. Отец Иван е има син и дъщеря, които живеят в чужбина. Той е син на друга знакова личност в историята на Созопол – отец Стоян, който също като него е бил обичан от поколения жители на гр. Созопол.

Бог да го прости и упокои в Царството Си!

Posted in Новини, Скръбна вест