Меню Затваряне

Почина преподавателят в Софийската семинария Димитър Попов

Днес, 23 февруари, след тежко боледуване от COVID-19 в Александровска болница почина Димитър Попов, дългогодишен библиотекар, възпитател и преподавател по философия в Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски”.

Много хора вчера се отзоваха на призива за кръводаряване на публикациите в Двери.бг и Софийска семинария, включително и от градове извън столицата, с надежда за подобрение на неговото състояние, но днес с болка и тъга научаваме за кончината му.

Димитър Василев Попов е роден на 28 август 1959 г. в София в семейство на преселници от Кукуш, Северна Гърция. Средно образование получава в София, след което става студент в Духовната академия, която завършва през 1986 година. През 2001 г. завършва и специалност „Философия” в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. През 1989 г. започва работа като библиотекар и възпитател в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, която тогава е все още на гара Черепиш. През есента на 1994 г. е преназначен като учител-възпитател в семинарията, където остава до края на живота си.

Бог да го прости и приеме в Царството Си!

Posted in Новини, Скръбна вест

Вижте още: