Меню Затваряне

Почина преподавателят по английски език в Софийската семинария Александър Господинов

На 4-ти април на 89-годишна възраст почина дългогодишният преподавател по английски език в Софийската духовна семинария и Духовната академия (сега Богословски факултет на СУ) г-н Александър Петров Господинов. 

Александър Господинов е роден през 1935 г. в гр. София. Син на български дипломат, той е имал възможността да живее преди 1944 г. в Лондон, а след това в България завършва английска филология. Работи като преводач в Българска телеграфна агенция, а по-късно е привлечен от Св. Синод на Българската православна църква като преводач по английски език. Назначен е и за старши преподавател по английски език в духовните учебни заведения на БПЦ. Александър Господинов е бил преводач в делегациите на БПЦ при участие в международни богословски конференции в чужбина. Дълбоко вярващ и високообразован човек, с интерес към богословските дискусии, в които според негови приятели, се е включвал с интерес като преводач, за да бъде полезен с каквото може. Покойният е бил енориаш на столичния храм „Св. Седмочисленици“.

Днес, на 17 април, сряда, от 11:00 ч. в храм „Св. Седмочисленици“ опелото отслужи Тивериополският епископ Тихон. На заупокойната служба дойдоха свещеници, преподаватели и студенти от Богословския факултет на СУ и ученици от Духовната семинария, за да изпратят с молитва своя близък, приятел и преподавател.

Бог да го прости и упокои в Своето царство! Вечна и блажена да бъде неговата памет!

По информация на Двери бг

Posted in Епархийски новини, Новини, Скръбна вест

Вижте още: