Меню Затваряне

Почина прот. Иван Мичев от гр. Девня

Канцеларията на Варненска и Великопреславска митрополия съобщава, че на 23 юли 2022 г. е починал прот. Иван Мичев Мичев от град Девня. Отец Иван е роден на 20 януари 1957 година в град Кубрат. Ръкоположен е за дякон на 24 декември 1981 г., а ден по-късно – на празника Рождество Христово – за свещеник от Негово Високопреосвещенство приснопаметния Варненски и Преславски митрополит Йосиф.

В дългогодишната си духовна дейност отец Иван обгрижва енориите и е председател на църковните настоятелства при храм „Св. Николай“ и храм „Св. Св. Кирил и Методий“, кв. „Повеляново“ в град Девня, както и в селата Кипра, Падина, Тръстиково, Синдел и Неофит Рилски, намиращи се в Провадийска духовна околия.

Поради влошаване на здравословното му състояние е освободен от председателските си задължения на 2 юли 2019 г. и продължава служението си като енорийски свещеник до есента на 2021 г., когато, поради навършена възраст и трудов стаж, е причислен към празничните свещенослужители от Прoвaдийска духовна околия и пребивава като такъв до упокоението му.

Опелото на покойния отец Иван ще се извърши на 24 юли от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение с духовници от епархията в храм „Св. Николай“, град Девня от 15:00 часа.

Posted in Новини, Скръбна вест

Вижте още: