Меню Затваряне

Почина свещ. Димитър Попстоев

На 24 юли в Окръжна болница в София е починал свещ. Димитър Попстоев, служещ в енорията на град Угърчин, Ловчанска епархия.

Отец Димитър е роден на 10 юни 1974 г. в с. Горно Спанчево, община Сандански. Завършва средно образование в СОУ „Христо Ботев” в близкото село Катунци, а след това учи в паралелния двугодишен курс за пълнолетни ученици на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”. Още като ученик-курсист заедно със свои колеги помага в поддържането и стопанисването на Дивотинския манастир „Света Троица” край град Банкя, чийто игумен беше ректорът на СДС архимандрит Серафим (Геновски). След това отива като иконом в Чекотинския манастир, Ловчанска епархия, и накрая се оженва в Ботевград и става свещеник в с. Осиковица. Ръкоположенията в дяконски и свещенически чин са извършени през 2009 г. от Ловчанския митрополит Гавриил.

По семейни причини му се налага да отиде за известно време на служение в Неврокопска епархия, където служи в катедралния храм „Св. Кирил и Методий” в гр. Г. Делчев и завежда енорията на с. Гърмен, Гоцеделчевско. Завърнал се в Ловчанска епархия, където семейството му живее в Ботевград, той е назначен от епархийския архиерей за енорийски свещеник в гр. Угърчин.

Отец Димитър имаше крехко здраве и преди няколко години му се наложи да направи тежки операции. Вчера обаче е получил сърдечен инфаркт и поради тежкото му състояние е преведен по спешност в столичната Окръжна болница, но не е издържал новата хирургична намеса и вечерта е починал в болницата.

Той оставя сиротни освен съпругата си и две деца на 12 и на 3-годишна възраст.

Опелото на отец Димитър ще се извърши на 26 юли 2021 г., понеделник, от 14 часа в храма „Успение Богородично”  в Ботевград. Преди това от 12 ч. в храма тялото му ще бъде изложено за поклонение.

Бог да го прости и упокои в Царството Си!

Източник: Двери.бг

Posted in Новини, Новини от страната, Скръбна вест

Вижте още: