Меню Затваряне

Почина свещ. Илия Попов от Варна

Канцеларията на Варненска и Великопреславска митрополия съобщава, че след продължително и мъчително боледуване и след няколко тежки операции, днес на 21 юли, рано сутринта, е починал свещеник Илия Христофоров Попов от град Варна.

Отец Илия е роден през 1972 г. в град Търговище. Завършва висше богословско образование в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Ръкоположен е за дякон на 6 декември 2001 г. в храм „Св. Николай“, а на 10 ноември 2002 г. в храм „Св. прор. Илия“ е въведен в свещенически чин. В първите години на духовната си дейност той е енорийски свещеник в храм „Успение Богородично“, кв. „Галата“ и храм „Св. вмчк Димитър“, кв. „Владиславово“ във Варна. През изминалите десетилетия беше на енорийско служение в храм „Св. Николай“ в град Варна, като през годините обгрижва и енориите в селата Здравец, Славейково и Градинарово.

На 23 юли 2022 г. (събота) от 9:00 часа Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще възглави заупокойната св. литургия в храм „Св. Николай“ в съслужение с духовници от епархията. След което от 11:00 часа ще се извърши опелото на покойния отец Илия.

Бог да го прости и приеме в Царството Си! Вечна и блажена да бъде паметта му!

Posted in Новини, Скръбна вест